En Faydalı 20 Seyahat Uygulaması

Daha önce de sizlere birkaç faydalı seyahat uygulaması ndan bahsetmiştim burada. Bu sefer güzel bir liste ile sahalara dönüyoruz. Seyahat edenler için biçilmiş kaftan olan harika akıllı telefon uygulamalarını sizin için yazdık. Bu uygulamaların bir kısmını ben de aktif olarak kullanıyorum ve çok memnunum. Seyahatiniz sırasında en iyi dostunuz bu uygulamalar olacak 🙂

İşte En Faydalı 20 Seyahat Uygulaması

AccuWeather

Accuweather 1

Bu uygulamayı birçoğunuz duymuş ve ya kullanıyorsunuzdur. Seyahate gitmeden hava durumunu en tutarlı öğrenebileceğiniz yer AccuWeather. Bana güvenin 🙂 IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz..

AirBNB

airbnb1

34.000 den fazla şehirde 600.000 den fazla konaklama alanı bulabileceğiniz bir sistem AirBNB. Son yıllarda özellikle kalabalık gruplar ve aile tatiline çıkanlar otel yerine AirBNB sistemindeki kiralık evleri tercih ediyorlar. Plan yapmadan bir göz atın derim, birçok zamandır otellere oranla daha konforlu, merkezi ve avantajlı konaklamalar yakalayabilirsiniz.. IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz..

CityMaps2Go

citymaps2go

Bu uygulama benim de aktif kullandığım bir offline map. Yani internete bağlı olmadan, önceden indirdiğiniz şehir haritalarını rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda sistem, içinde size tavsiyeler de sunuyor.. Çok faydalı çook.. IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz. Pro versiyonu ise 4.99 USD.

Flush Toilet Finder

flush

Yeminlen benim aklıma gelmişti dedirten bu uygulamaya insanın gülesi gelse de sokaklarda gezen bir gezgin için olmazsa olmaz bir uygulama. Siz gülmeyin indirin, bulunsun. Ne zaman lazım olacağı belli olmaz 🙂 IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz..

FoodSpotting

foodspotting

Bu uygulamada klasik restoran bulucular yerine direk yemek araması yapabiliyorsunuz. 5 yılda 4 milyondan fazla yemek araması yapılmış. Popüler gibi 🙂

Gate Guru

gateguru

Bu uygulama sayesinde uçuşlarınızda olabilecek kapı, saat gibi tüm değişiklikler anında cep telefonunuza geliyor. Böylelikle özellikle büyük havalimanlarında size ciddi avantajlar sağlıyor. IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz..

 

Hopper

hopper

Son yıllarda türemeye başlayan bir sistem bu. Ucuz biletleri ne zaman almanız gerektiği konusunda size milyarlarca data kullanarak analiz yapan bir sistem. %95 oranında %40 gibi indirimlerle bilet almayı sağladığı yönünde veriler mevcut. denemek lazım 🙂 Sadece IOS’ta kullanılabilir. Ücretsiz.

Hop Stop

hopstop

Bu uygulama sayesinde Dünya genelinde 600 den fazla şehirde toplu taşımayı en efektif yolla kullanabiliyorsunuz. Size gitmek istediğiniz yer için en avantajlı ve ucuz toplu taşıma rotalarını çiziyor. Sadece IOS’ta kullanılabilir. Ücretsiz.

Hotel Tonight

hotel tonight

Artık otele gidip kapı müşterisi olmaya son.. Son dakika avantajlı otel fiyatlarını bulabileceğiniz bir uygulama bu. Son dakika derken gerçekten son dakika. 🙂

Kayak

kayak

Dünya’daki en büyük seyahat organizasyon firmalarından kayak.com un uygulaması. Otel, uçak, araba kiralama gibi tatille ilgili her şeyi buradan iyi fiyatlara bulabilirsiniz. IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz..

Travel Safe

travel safe

Bu uygulama seyahat esnasında bulunduğunuz yerdeki acil durum numaralarını (polis, ambulans..vb) ve konsolosluğunuzun numarasını size bildiriyor. Uygulama için internet bağlantısına ihtiyaç yok. Acil bir durumda bu numaralarla direk iletişime geçebiliyorsunuz.

TripAdvisor

trip advisor

Bu siteyi de yazmaya gerek yok sanırım. Bilmeyeniniz yoktur. Dünya’nın en büyük seyahat bilgi sitesi. Seyahatlerinize çok faydalı olacak bilgileri burada bulabilirsiniz. IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz..

UBER

uber

Son dönemde ülkemize de giren bu uygulama ile 50den fazla ülkede taksi çağırabilirsiniz. Şehirlere göre farklı ve güzel kampanyaları oluyor. Bence muhakkak indirin ve deneyin.

Wi-Fi Finder

wifi finder

Bu uygulama ile de 144 ülkede 640.000 den fazla wifi noktasını bulabiliyorsunuz. Gitmeden önce o bölgenin haritasını indirmeniz yeterli. Çevrimdışı olarak wifi noktalarını tespit edebiliyorsunuz.

XE Currency

xe currency

Bu uygulama da internetiniz olmadan anlık olarak döviz çeviriciye sahip olmanızı sağlıyor. Özellikle para birimine aşina olmadığımız ülkelerde sizi sürekli “bu kaç TL” sorusundan kurtarıyor 🙂 IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz..

PackPoint Packing List Travel Companion

packpoint

Bu uygulama gittiğiniz bölge ve gidiş nedeninize bağlı olarak valizinize neler koymanız gerektiğini size söylüyor. Bu seçimlerde bölgedeki hava durumu, tatil süreniz gibi değişkenleri hesaplayarak en optimum seçimleri size sunmuş oluyor. IOS ve Android uyumlu ve 1,99 USD.. 2 Dolar daha versek valizi de hazırlar mı acaba ? 🙂

SkyScanner

skyscanner

Dünya’nın en kapsamlı havayolu bileti arama sitesi. Dünya’nın her yerine neredeyse tüm havayolları arasından en ucuzunu bulmanızı sağlıyor. Denemeden geçmeyin. IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz..

Tipping Tips

tipping tips

Gittiğiniz yerlerde lokal insanlar gibi ne kadar bahşiş vermeniz gerektiğini size söyleyen bir uygulama. Artık garsonlar tarafından kötü bakışlara maruz kalmayacaksınız. IOS uyumlu ve 0.99 USD.

GoogleMaps

googlemaps

Bu uygulamayı anlatmaya gerek yok sanırım. Gerçi artık Türkiye hesaplarında indirmeye izin vermiyor ama eğer bir ABD apple hesabınız varsa bu harika uygulamayı indirip kullanmaya devam edebilirsiniz. IOS ve Android uyumlu ve ücretsiz..

Google Translate

translate

İşte bu dil sorununa bir numaralı çözüm diyebiliriz. Artık kamera ile taratıp metni de çevirebiliyor. Böyle olunca da tadından yenmiyor 🙂

Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak 🙂 Siz de indirin bir seyahat uygulaması ve keyfinize bakın. Teknoloji dolu konforlu seyahatler dilerim..

Melih BİLDİREN

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz:

https://www.facebook.com/dunyabuyuk

https://instagram.com/dunyabuyuk/

https://twitter.com/dunyabuyukcom

 

 

Hakkında Melih

Çanakkale’de doğmuş, hayatının 20 yılını İzmir’de geçirmiş, İstanbul’da yaşayan, D.E.U. İşletme Fakültesi Mezunu, Pazarlama İletişimi neferi, Havacılık tutkunu, Motosiklet aşığı, Pozitif, Gülmeyi ve konuşmayı seven, Ceren’in eşi,

Bunu okudunuz mu?

Yunan Adaları Kapı Vizesi Nasıl Alınır?

Merhaba, 1 Nisan 2015 – 31 Ekim 2015 arası tarihlerde geçerli olmak üzere Rodos, Meis, …

2015 Yılında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Bu aralar sıklıkla internette gördüğümüz Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler ile ilgili bir şeyler yazmak istedim. Malum …

2 comments

  1. Windows’a göre uygulama yok sanırım. Android yada ios geçmek lazım sanırım

  2. Bunlardan sadece 1-2 tanesi Windows Phone için de uygun.. Android veya IOS şart 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.