Bursa’da Bir Haftasonu

Merhaba,

Son zamanlarda haftasonları yerimizde durmaz olduk iyice. Gaziantep yemek turunun ardından bu sefer de Bursa’yı keşfe çıktık.

Haftasonu gezileri kısa süreli olsa da sizi (özellikle İstanbul’da yaşayanlar için) bu şehrin kaosundan uzaklaştırması açısından gerçekten çok etkili bir yöntem.

Tamam gidicez de ya maliyet? diyenler oluyor bu konuda bana hep. Havayollarının ileri tarihli ucuz bilet kampanyalarını takip etmek bu sorun için yeterli olacaktır. Alın biletlerinizi atın kenara dursun. Zamanı geldiğinde o bilet, kışlık ceketten çıkan 10 TL gibi sizi çok sevindirecek bana güvenin 🙂

Bunun yanında nereye giderseniz gidin yemek içmek ve gezmek için İstanbul kadar para ödemeyeceksiniz. Yani lafın kısası, bu küçük kaçamakları gözünüzde büyütmeyin. Haftasonu İstanbul’da 2 kişi bir yemek + sinema parasına Antep’e gider gelirsiniz 🙂 Siz bir düşünün 🙂

Neyse biz daha Antep’in yorgunluğunu atmadan yine düştük yollara..

Plan ; 

  • Karayolu seyahati
  • Cumartesi sabah Kartepe’de kahvaltı
  • Sapanca’dan çikolata
  • Bursa Tarihi İskender (mavi olan)
  • Arap Şükrü’de fasıl
  • Pazar öğlen Uludağ Kebapçısı İskender
  • Ulu Cami
  • Koza Han ipekçiler çarşısı Alışveriş
  • Koza Han’da Akşamüstü kahvesi
  • Yalova Köfteci Yusuf

Cumartesi sabah erkenden düştük yollara. Biz 4 kişi ve İzmit’ten bir grup arkadaşla Kartepe zirveye yakın Manzara Cafe isimli kahvaltı mekanımıza ulaştık. İstanbul Avrupa yakasından yaklaşık 1.5 saatte buraya ulaşabiliyorsunuz. Bu mekan gerçekten adına yakışır gördüğüm en iyi mekanlardan biri oldu. Öyle bir manzara düşünün ki; yüksek bir dağın üst yamaçlarındasınız, heryerde kar var, uzakta Sapanca Gölü ve etrafındaki derin yeşillik alanlar… Ressam Bob gibi anlattım biliyorum 🙂 ama bu manzarayı görmelisiniz. Bir de güzel bir kahvaltı eklenince tadından yenmedi. 🙂

Burada 1-2 saatlik kahvaltının ardından Sapanca Kırkpınar’daki çikolata fabrikasına yola çıktık. Bu fabrikada Mind gibi ünlü çikolatalar üretiliyor. Bunlardan taze taze satın alabiliyorsunuz ve ya orada güzel ve saf bir sıcak çikolata içebilirsiniz.

Çikolatalarımızı aldıktan sonra artık istikamet Bursa.. Yaklaşık 2 saat sonra Bursa’daki ilk durak olan tarihi İskender’e gelmiş olduk. Mekanın önünde gördüğünüz kuyruk var. Bu tartışma hep olur. En iyi İskender hangisi? İskender mi? Uludağ Kebapçısı mı? biz de bunu denedik bu haftasonu. Mavi renkli Tarihi iskender’de yaklaşık 30dk kuyruk bekledikten sonra mutlu son.

Gece hep beraber şarkılara, fasıllara konu olan Bursa’nın meşhur Arap Şükrü sokağında soluğu aldık. Bu sokak gerçekten diğer şehirlerdeki emsallerinden çok önde. Gece 12 olmasında rağmen sokaktaki mekanların bir tanesinde bile oturacak yer yoktu. Fasıl ekipleri masadan masaya dolaşıyor ve herkes gerçekten! eğleniyor. Sazlı sözlü eğlenceleri sevenlere sesleniyorum Arap Şükrü’yü görmeden kararınızı vermeyin.

arap şükrü
Resim temsilidir…

Uzun bir günün ardından artık otelimize gidip dinlenme vakti. Bursa’ya ne zaman gitsek biz Ibis oteli tercih ediyoruz. Fiyat performans açısından bize her daim uygun geliyor bu otel. Bizim kaldığımız haftasonu otel neredeyse tam doluydu. Sabah kahvaltısında Uludağ’a kayak yapmak için gelenleri gördük hep. Yukarıdaki otellerin dolu ve pahalı olmasından ötürü insanlar şehirdeki otelleri tercih ediyormuş. Güzel fikir değil mi?

Otelde kahvaltı atıştırmasının ardından ilk hedef Uludağ Kebapçısı Cemal ve Cemil Usta. Düello devam ediyor? Hangi Bursa kebabı daha iyidir? İskender mi? Uludağ Kebapçısı mı?

Dün Tarihi mavi renkli iskenderin önündeki kuyruğun aynısı burada da var. Bu mekan eski santral garajın ( şimdi Kent Meydanı AVM ) tam karşısında ara sokakta çay ocağı büyüklüğünde bir dönerci. Haftasonları sokaktaki diğer dükkanların kapalı olmasıyla beraber her yer masa oluyor ve kalabalıkta bursa kebabınızı yiyorsunuz.

Kebabımızı yedikten sonra bu iki meşhur kebapçı arasındaki duellonun kazananı olarak bizim fikrimiz Uludağ Kebapçısı. Burada yiyeceğiniz döner size asla yetmeyecek. Demedi demeyin:)

Yemeğin ardından Ulu cami ve Koza Han için hareket ettik. Bu iki yapı Bursa’nın tarihini ve ihtişamını gözler önüne seren en önemli mekanlardan. Özellikle bizi en çok etkileyen Koza Han’daki ipek ürünler satan dükkanlar oldu. Buradaki ürünlerin hepsi gerçekten çok yüksek kalitede sanat eserleri desek abartmış olmayız. İpek severler bu Han’ı muhakkak görmeli.

Koza Han’daki ufak gezinin ve dükkan karıştırmaların sonunda avluda güzel bir Türk kahvesi molası verip Ulu Cami’ye de uğrayıp İstanbul’a doğru yola çıkmaya karar verdik.

Dönüşte Orhangazi ve Yalova’daki Köfteci Yusuf’ta da mola verip güzel bir köfte ziyafetini ihmal etmemenizi öneririm. Mekanın müşteri potansiyeli o kadar çok yüksek ki ızgaralar hiç boş durmuyor. Siz masaya oturup sipariş vermenizle köftenizin masaya gelmesi bir oluyor neredeyse 🙂 Yiyebileceğiniz en hızlı ve lezzetli yol yemeklerinden biri olan Köfteci Yusuf benim favorim. Siz de bir deneyin 😉

Artık çalışma vakti. Yeni ve uzun bir hafta bizi bekliyor. Çalışıp para kazanalım ki daha çok gezebilelim değil mi ama 🙂 Yukarıda da yazdığım gibi; kısa süre zarflarında da keyifli geziler ortaya çıkarabilirsiniz. Yeter ki iyi planlayın ve enerjik olun.. Harika hatıralar biriktirmek sizin elinizde..

Şimdiden iyi gezmeler..

Melih BİLDİREN

Hakkında Melih

Çanakkale’de doğmuş, hayatının 20 yılını İzmir’de geçirmiş, İstanbul’da yaşayan, D.E.U. İşletme Fakültesi Mezunu, Pazarlama İletişimi neferi, Havacılık tutkunu, Motosiklet aşığı, Pozitif, Gülmeyi ve konuşmayı seven, Ceren’in eşi,

Bunu okudunuz mu?

Atina Gezilecek Yerler

Atina’yı ilk gördüğümde “Ana! İzmir’in aynısını yapmışlar” demiştim 🙂 İşte bu şehir tamamen bizden biri …

Fethiye Gezilecek Yerler

İnsanoğlunun aklına tatil denince ilk akla gelen deniz, kum, güneş üçgenin buluşması gelir. Malum yoğun, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.