Yamaç Paraşütü ile Uçmak

Bildiğiniz gibi son Likya&Rodos gezimizde Ölüdeniz’de uzun yıllardır istediğim Yamaç Paraşütü uçuşumu sonunda yaptım. Benim için tarifi zor, harika geçen bir 30dk oldu bu atlayış. Biliyorsunuz, benim yaptığım gibi turistik olan atlayışlar tandem yani tecrübeli bir pilotla 2 kişi olarak yapılıyor. Pilotunuz herşeyi düşünüyor siz de sadece manzaranın keyfini çıkarıyorsunuz.

Atlayıştan kısa bir aksiyon videosu göstereyim size 🙂 Bazı anlarda aklım gitmedi değil hani 🙂

Bu noktada, malum serde havacılık var, atlayışı beraber yaptığım Pilot Zafer Şekerci Hoca’ya yamaç paraşütü ile ilgili aklıma ne geldiyse sordum. Hatta öyle sordum ki en sonunda dur Melih ben en iyisi sana bu mevzuyu baştan anlatayım dedi ve bir çırpıda eninden boyuna, güvenliğinden aksiyonuna, keyfine, herşeyiyle Yamaç Parasütü mevsuzunu özetledi.

Gelin günümüzde artık uçmanın en kolay yolu olan Yamaç Paraşütü mevzusuna Zafer Hoca’nın anlatımıyla beraber göz atalım;

Bu spor ülkemizin de ciddi öncelik ettiği ve Dünya’da hızla gelişen sporların başında yer almaktadır. Babadağ yamaç paraşütünü yapmak için dünyada ve Türkiye’de en uygun yerlerden biridir. Hava şartları ve yüksekliği ile bu bölgenin en önemli aktivitesi olan yamaç paraşütü ile uçmak isteyenlere keyifli anlar yaşatmaktadır. 6 aylık yaz döneminde tandem çoğunlukta olmak ile birlikte single uçmak için gelen misafirlerimizle bu sayı 90.000 bini bulmaktadır. Daha önce bu keyfi hiç yaşamamış kişilerde isterlerse hiç bir eğitim almadan uçarak tatil anılarına bu macera dolu zamanı ekleyebilir.

Yamaç paraşütü yapmak için hiç bir şey bilmenize ve önceden bu konu hakkında eğitim almanıza da gerek yoktur. Sadece uçmayı istemek biraz cesaret ve tabii ki de uçuş öncesi rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Bu rezervasyon konusu mühim. Malum epey yoğunluk olduğundan en etken uçuş planlaması için 2-3 gün önceden rezervasyon yapmanızı öneririm.

Ölüdeniz’den servis araçlarıyla başlayan yolculuğumuz, Babadağ’da 30 dak. çam ve sedir ağaçlarının arasından devam eden kıvrımlı yol sonunda kalkış için bulunan 1200-1700-1800 ve 1900 mt lik pistlerden hangisinde kalkış için uygun rüzgar bulunuyorsa o pistte son bulur.

IMG_4827

Burada uçacak misafire kalkış esnasında ve uçuş süresince yapması gerekenler ve yapmaması gerekenler anlatılır.

  • Pilot tarafından harnesiniz kuşandırılır ( havada rahat oturabileceğiniz oturak), uçuş tulumuz giydirilir ve artık uçuşa hazırsınız.
  • Paraşütümüzü açıp uçuş için son kontroller yapıldıktan sonra yolcu ve pilot çelik terazi sistemiyle birbirlerine bağlanılır. Uygun rüzgarın gelmesiyle hafif eğimli yamaçtan yolcu ve pilotun koşmasıyla kalkış gerçekleşir.
  • Artık tüm kontroller pilotunuzdadır. Ölüdeniz’in muhteşem manzarasını rahatlıkla izleyebilirsiniz.
  • Uçuş süresince St. Nicholos Adası, Soğuk Su Plajı, Ovacık, Hisarönü, Kayaköy ve Fethiye’yi ve havanın bulutsuz ve nemsiz olduğu zamanlarda ise Rodos Adası (Yunanistan) nı görebilirsiniz. Ölüdeniz semalarında isterseniz pilotunuz tarafından yapılacak akrobasi hareketleri ile  uçuşunuz yaklaşık olarak 20-35 dakika sürecek ve Ölüdeniz plajına inmenizle son bulacaktır.
  • Pilotunuz tarafından havada çekilen fotoğraf ve video kayıtlarınızı izleyebilir dilerseniz bu unutulmaz tatil maceranızı dvd olarak extra ücret karşılığında alabilirsiniz.

yamaç 1

NOT: Uçuş için koşabileceğiniz rahatlıkta spor ayakkabı giyilmesi ve güneş gözlüğü takılması gerekmektedir.

dedi bana Zafer Hoca..

Hoca hoca diyorum ama yanlış olmasın kendisi gerçekten hocadır. 12 yıldan fazla paraşüt tecrübesi ve aynı zamanda turizm okullarında dersler vermektedir. Fethiye aşığıdır.

Kendisini Yamaç paraşütü ve Fethiye ile ilgili birçok detaylı makalenin bulunduğu web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. http://www.zafersekerci.com/

Yamaç Paraşütü nedir? Nasıl yapılır? Kimler yapabilir? Tehlikeli midir? Tüm bu soruların cevabı için diğer yazımıza Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz..

Takipte kalın..!

Melih BİLDİREN

 

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz:

https://www.facebook.com/dunyabuyuk

https://instagram.com/dunyabuyuk/

https://twitter.com/dunyabuyukcom

Hakkında Melih

Çanakkale’de doğmuş, hayatının 20 yılını İzmir’de geçirmiş, İstanbul’da yaşayan, D.E.U. İşletme Fakültesi Mezunu, Pazarlama İletişimi neferi, Havacılık tutkunu, Motosiklet aşığı, Pozitif, Gülmeyi ve konuşmayı seven, Ceren’in eşi,

Bunu okudunuz mu?

Atina Gezilecek Yerler

Atina’yı ilk gördüğümde “Ana! İzmir’in aynısını yapmışlar” demiştim 🙂 İşte bu şehir tamamen bizden biri …

Fethiye Gezilecek Yerler

İnsanoğlunun aklına tatil denince ilk akla gelen deniz, kum, güneş üçgenin buluşması gelir. Malum yoğun, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.